söndag 26 november 2017

"Vitlökssättning pågår"

Jag håller på att sätta massa vitlök. 4 lådor i 4 rader. Jag satte först 4 lådor Irkutsk. Sen blev det 3 lådor Northen White. Skörden av Northen White var knaper men jag fick ihop till sättlökar i alla fall. Det var fina klyftor som hamnade i jorden. Så blev den 1 låda Lubach. Det var 8 lådor.

Nu har jag gett mig i kast med den franska vitlöken som jag hittade i allt i alla-affären. Therador har jag nu fått ner 2 lådor. Och så har jag Germidour som ska ner i 2 lådor, Jag har faktiskt 4 lådor till som jag kan sätta vitlök i men jag får se om jag orkar köra hem mer jord. Vi får se hur det är med orken frampå. 


Jag har hittat en så himla fin buske. "Callicarpa bodinieri var. giraldii ‘Profusion’"


Glasbärsbuske, cool va?


Den står och ser så ensam ut i allt i alla affären. Nästan 400 kr tyckte jag var lite dyrt, men  jag kanske ska slå till och köpa den i alla fall. Det ska funka i skyddat läge i zon 3. Jag har redan sett ut en bra plats till den....


För övrigt när det gäller trädgården så gör jag inte så särskilt mycket. Till nästa år behöver jag få något som funkar mot sniglarna, annars är det inte lönt att odla. Jag tror mycket på el och en robotgräsklippare. Men innan det så ska hela stenpartiet krävas bort med grävmaskiner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar